Over Ons

Hoi! Superleuk dat je meer te weten wil komen over onze band. Het begon allemaal lang. làng gelee in een land hier ver, ver vandaan..

Grapje, het was gewoon in Delft in 2017, maar dat maakt het niet minder magisch hoor. Hier leerden verschillende muzikale pre-eendjes elkaar kennen bij Delftse studenten jazz vereniging DSJV Groover. Ooit dus begonnen als studentenband; maar ondertussen zijn de meesten van ons doordeweeks te vinden op de werkvloer. Laat je echter niet misleiden door de stropdassen en kokerrokken die we doordeweeks tegenwoordig dragen. We bestormen elk podium nogsteeds met dezelfde eindeloze energie als vroeger!

Bij ons eerste optreden werd al gauw duidelijk dat Ducktape niet een tijdelijk project zou zijn. We vonden elkaar in ons gedeelde perfectionisme voor onze muziek en.. tja eigenlijk ons perfectionisme voor alles. Maar, we vonden elkaar vooral in vriendschap. Vanaf ons allereerste optreden waren we niet alleen een funk- en pop coverband, maar vooral een hechte vriendengroep die plezier haalt uit het samen maken van muziek. Dit is ook wat ons onderscheid van andere bands: ons natuurlijke enthousiasme met elkaar is aanstekelijk en zorgt voor een energie die overal waar we komen een feestje creëert. Ons mantra is dan ook: plezier door muziek. Dat hebben we en dat brengen we.

Sinds ons eerste optreden hebben we tal van toffe optredens en projecten gehad. Zo hebben we onder andere vier videoclips uitgebracht, via livestream voor meer dan 2000 mensen het academisch jaar op de TU Delft geopend, tal van bruidsparen een onvergetelijke bruiloft bezorgd, op Koningsdag de Grote Markt in Delft plat gespeeld en ga zo maar door. We leven altijd toe naar het volgende optreden of project. Wellicht binnenkort samen met jou?

Lina

Zang

In het dagelijks leven is Lina verloskundige, maar als ze zich van de baby’s weet te verlossen schittert ze bij ons op de eerste rij! Deze jazzzzzy zangeres haalt met haar zwoele stem kwakkeloos de allerhoogste nootjes.

Paula

Zang

Paula ‘east-side’ Goldebeld krijgt ieder publiek los. Deze stoere chick uit het verre oosten van het land zorgt voor het rauwe randje aan onze funky meekwakers! Die Paula is me er eendje.

Karan

Trompet

Voordat de naam “Ducktape” werd bedacht, heette onze band maandenlang "Karan’s clubje". Het was namelijk onze trompettist Karan die, na jaren in verschillende (big)bands te hebben gespeeld, zelf wel eens de boel wilde uitmaken en het initiatief nam een funk-soul band te starten.

Thymo

Trombone

Van kleins af aan speelt Thymo piano, maar gedurende zijn studiejaren droomde hij weg bij het idee om deel uit te maken van een spetterende blazerssectie. Zodoende schoof Toeter-Thymo door naar trombone. Als mede-arrangeur met Karan vormt hij de backbone van de band en zet de wildste akkoorden op blad! (hashtag b10!)

Iris

Alt- en baritonsaxofoon

Eén saxofoon is maar een(d)zaam, daarom neemt Iris er maar gewoon twee mee. Als enige dame tussen het koperen geweld zorgt zij voor de ‘sexy’ in onze blazerssectie!

Joep

Gitaar

Joep voelt zich als een eend in het water op de planken. Keer op keer haalt hij alles uit de kast om van iedere solo weer een spektakel te maken. Het liefst soleert Joep de hele avond, maar een one-man band is zo ongezellig…

Raymond

Toetsen

Raymond kwaakt wat rond op zijn toetsen: zelden zal je zo veel sounds uit één instrument horen komen. Van funky orgeltjes tot vuile dubstep, met zijn vlugge vingertjes weet hij raad met ieder genre, maar zijn hart ligt bij dansbare disco.

Michael

Basgitaar

Als enige niet Delftse student zou je misschien denken dat Michael een vreemde eend in de bijt is. Maar Magic Michael maakt met zijn diepe basloopjes de avond pas écht onvergetelijk.

Lars

Drums

Gekke breaks, creatief aftellen (“Vier, zes, twee, acht!”), Lars bedenkt altijd wel iets nieuws om zijn drumspel interessant te maken. Het liefste speelt deze funky duck in 15/9 maat, maarja dat danst zo moeilijk… Padum tss.